w
Preloader Close
descarcare tahograf

Descărcare Tahograf

Descărcarea Tahografului și Card Șofer de la Distanță

HTGPS oferă posibilitatea descărcării tahografului de la distanță în mod automat la un anumit interval de timp, conectând echipamentul GPS specific la tahograful mașinii, astfel cardul șoferului cât și tahograful vor fii descărcate la timp.

Datele descărcate sunt păstrate în mod securizat în conformitate cu legislația în vigoare și pot fi reinterogate la nevoie. Această opțiune este foarte importantă deoarece astfel se evită erorile umane și se reduc timpul și costurile aferente descărcării datelor la un punct de tahografe, astfel mașinile dumneavoastră nu mai trebuiesc să se deplaseze periodic la sediu pentru descărcarea tahografului.

Toate datele descărcate (memorie tahograf și card șofer) sunt transmise în formatul european .DDD.

Ce este un tahograf?

Tahograful este un aparat de control montat la bordul tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone pentru a indică și a scrie automatizat datele referitoare la curse și timpul de lucru al fiecărui conducător auto.

Tahografele sunt de mai multe tipuri: tahografe analogice sau mecanice care au fost înlocuite treptat cu tahografe digitale deoarece nu permiteau montarea sistemelor de limitare a vitezei. Tahografele digitale sunt conectate la motorul camionului pentru a înregistra viteză și pentru a identifica starea vehiculului ( în staționare sau în mișcare), iar din 2007 au devenit obligatorii pentru toate vehiculele aflate la prima înmatriculare.

Tahografele digitale permit stocarea în memoria internă a informațiilor, ce trebuiesc descărcate periodic de către șoferi pentru a fi analizate în vederea stabilirii respectării sau nerespectării regulamentelor în vigoare.


Care sunt normele legale de conducere și odihnă?


 • Datele inregistrate de catre Tahograf sunt verificate in vederea stabilirii conformitatii timpilor de odihna si de lucru cu Directiva Timpului de Lucru care este in vigoare in intreaga Uniune Europeana (Directiva 92-104-CE, modificata prin Directiva 2000/34/CE) si contine o colectie de reglementari cu privire la timpii de lucru, mai precis perioada de timp in care soferii pot conduce neintrerupt.
 • Durata de conducere zilnica este de 9 ore, iar durata maxima de conducere continua este de 4 ore si 30 de minute, iar dupa aceasta durata soferul trebuie sa faca o pauza de minim 45 de minute.
 • Durata de conducere saptamanala este de maxim 56 de ore, iar durata de conducere cumulate in doua saptamani consecutive este de maxim 90 de ore, iar perioada de repaus zilinic este de minim 11 ore si trebuie impartita in doua intervale: primul interval de minim 3 ore neintrerupte, iar al doilea de minim 9 ore neintrerupte.
 • Perioada de repaus saptamanala este de 45 de ore neintrerupte, iar la fiecare doua saptamani aceasta poate fi redusa pana la 24 de ore.

Care sunt avantajele Descărcării Tahografului și Card Șofer prin intermediul HTGPS?

Echipamentul utilizat pentru această operațiune vă oferă deasemenea și posibilitatea de a monitoriza în timp real prin GPS autovehiculul dar și informații din computerul de bord al acestuia (viteză, rotații pe minut, kilometraj, nivel de combustibil, voltajul bateriei, total ore de funcționare, temperatură motor, cuplu motor, greutatea pe axe în cazul camioanelor, stare pilot automat, etc.) și informații legate de șofer ( conduce, dispobil, odihnă) dar și informații privind pauzele acestuia.


Principalele avantaje ale descărcării tahografului și card șofer de la distanță, față de descărcarea în mod clasic sunt:

 • Flexibilitate și accesare rapidă a datelor din tahograf
 • Identificarea exactă a șoferilor
 • Reducerea costurilor și a timpului
 • Descărcările obligatorii sunt declanșate automat și la timp
 • Dispare riscul de a fi sancționat din cauza descărcărilor nefectuate la timp
 • Control în timp real și permanent al flotei
 • Reduceri de costuri, se poate elimina personalul responsabil cu managementul tahografelor digitale

Având în vedere toate aceste informații, mai ales în cazul companiilor mari este destul de dificil de descărcat tahograful și cardul șoferului, de aceea serviciul de descărcare tahograf și card șofer de la distanță în mod automat furnizat de HTGPS este soluția ideală.


Beneficiază acum de avantajele oferite de HTGPS și solicită o ofertă personalizată!

Reducerea cheltuielilor inutile

Optimizarea timpului de executie

Monitorizare GPS
in timp real

Siguranta soferilor si a marfii