w
Preloader Close

Descarcare Tahograf

Descriere

HTGPS ofera posibilitatea descarcarii tahografului de la distanta in mod automat la un anumit interval de timp, conectand echipamentul GPS specific la tahograful masinii, astfel cardul soferului cat si tahograful vor fii descarcate la timp. Aceasta optiune este foarte importanta deoarece astfel se evita erorile umane si se reduce timpul si costul afferent descarcarii datelor in mod classic, iar toate datele sunt descarcate in formatul European .DDD.

Ce este un tahograf?

Tahograful este un aparat de control montat la bordul tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone pentru a indica si a scrie automatizat datele referitoare la curse si timpul de lucru al fiecarui conducator auto.

Tahografele sunt de mai multe tipuri: tahografe analogice sau mecanice care au fost inlocuite treptat cu tahografe digitale deoarece nu permiteau montarea sistemelor de limitare a vitezei. Tahografele digitale sunt conectate la motorul camionului pentru a inregistra viteza si pentru a identifica starea vehiculului ( in stationare sau in miscare), iar din 2007 au devenit obligatorii pentru toate vehiculele aflate la prima inmatriculare.

Tahografele digitale permit stocarea in memoria interna a informatiilor, ce trebuiesc descarcate periodic de catre soferi pentru a fi analizate in vederea stabilirii respectarii sau nerespectarii regulamentelor in vigoare.


Care sunt normele legale de conducere si odihna?


  • Datele inregistrate de catre Tahograf sunt verificate in vederea stabilirii conformitatii timpilor de odihna si de lucru cu Directiva Timpului de Lucru care este in vigoare in intreaga Uniune Europeana (Directiva 92-104-CE, modificata prin Directiva 2000/34/CE) si contine o colectie de reglementari cu privire la timpii de lucru, mai precis perioada de timp in care soferii pot conduce neintrerupt.
  • Durata de conducere zilnica este de 9 ore, iar durata maxima de conducere continua este de 4 ore si 30 de minute, iar dupa aceasta durata soferul trebuie sa faca o pauza de minim 45 de minute.
  • Durata de conducere saptamanala este de maxim 56 de ore, iar durata de conducere cumulate in doua saptamani consecutive este de maxim 90 de ore, iar perioada de repaus zilinic este de minim 11 ore si trebuie impartita in doua intervale: primul interval de minim 3 ore neintrerupte, iar al doilea de minim 9 ore neintrerupte.
  • Perioada de repaus saptamanala este de 45 de ore neintrerupte, iar la fiecare doua saptamani aceasta poate fi redusa pana la 24 de ore.

Avand in vedere toate aceste informatii, mai ales in cazul companiilor mari este destul de dificil de descarcat tahograful si cardul soferului, de aceea serviciul de descarcare tahograf si card sofer de la distanta in mod automat furnizat de HTGPS este solutia ideala.

Reducerea cheltuielilor

Optimizarea timpului de executie a sarcinilor

Monitorizare
in timp real

Siguranta soferilor si a marfii transportate