w
Preloader Close
descarcare tahograf

Descărcare Tahograf

Descarcare Tahograf de la Distanta

HTGPS oferă posibilitatea descărcării tahografului de la distanță în mod automat la un anumit interval de timp, conectând echipamentul GPS specific la tahograful mașinii, astfel cardul șoferului cât și tahograful vor fii descărcate la timp. Această opțiune este foarte importantă deoarece astfel se evita erorile umane și se reduce timpul și costul afferent descărcării datelor în mod classic, iar toate datele sunt descărcate în formatul European .DDD.

Ce este un tahograf?

Tahograful este un aparat de control montat la bordul tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone pentru a indică și a scrie automatizat datele referitoare la curse și timpul de lucru al fiecărui conducător auto.

Tahografele sunt de mai multe tipuri: tahografe analogice sau mecanice care au fost înlocuite treptat cu tahografe digitale deoarece nu permiteau montarea sistemelor de limitare a vitezei. Tahografele digitale sunt conectate la motorul camionului pentru a înregistra viteză și pentru a identifica starea vehiculului ( în staționare sau în mișcare), iar din 2007 au devenit obligatorii pentru toate vehiculele aflate la prima înmatriculare.

Tahografele digitale permit stocarea în memoria internă a informațiilor, ce trebuiesc descărcate periodic de către șoferi pentru a fi analizate în vederea stabilirii respectării sau nerespectării regulamentelor în vigoare.


Care sunt normele legale de conducere și odihnă?


  • Datele inregistrate de catre Tahograf sunt verificate in vederea stabilirii conformitatii timpilor de odihna si de lucru cu Directiva Timpului de Lucru care este in vigoare in intreaga Uniune Europeana (Directiva 92-104-CE, modificata prin Directiva 2000/34/CE) si contine o colectie de reglementari cu privire la timpii de lucru, mai precis perioada de timp in care soferii pot conduce neintrerupt.
  • Durata de conducere zilnica este de 9 ore, iar durata maxima de conducere continua este de 4 ore si 30 de minute, iar dupa aceasta durata soferul trebuie sa faca o pauza de minim 45 de minute.
  • Durata de conducere saptamanala este de maxim 56 de ore, iar durata de conducere cumulate in doua saptamani consecutive este de maxim 90 de ore, iar perioada de repaus zilinic este de minim 11 ore si trebuie impartita in doua intervale: primul interval de minim 3 ore neintrerupte, iar al doilea de minim 9 ore neintrerupte.
  • Perioada de repaus saptamanala este de 45 de ore neintrerupte, iar la fiecare doua saptamani aceasta poate fi redusa pana la 24 de ore.

Având în vedere toate aceste informații, mai ales în cazul companiilor mari este destul de dificil de descărcat tahograful și cardul șoferului, de aceea serviciul de descărcare tahograf și card șofer de la distanță în mod automat furnizat de HTGPS este soluția ideală.

Reducerea cheltuielilor

Optimizarea timpului de executie a sarcinilor

Monitorizare
in timp real

Siguranta soferilor si a marfii transportate